HangMapHírnökPress

NAVIGÁCIÓ ÉPÜLETEN BELÜL

HangMap Facebook   HangMap Twitter

HangmapHANGMAP, INGYENES TELEFONOS ALKALMAZÁS (iOS, Android): az alkalmazás segítségével a kiválasztott épület minden helyisége könnyedén és segítség nélkül megközelítetővé válik vakok és gyengénlátók számára. A saját telefonra letölthető alkalmazás épületen belüli, hangos navigációra ad lehetőséget, amely eligazítja a nem látókat, bármely rögzített pontból bárhová, és vissza is. Opcionálisan nemcsak a vakoknak, hanem a látóknak is szolgál információval: másik, immár nem hangosan beszélő navigáció felület segítségével.
HangMap
Beállítható az alkalmazás használata során, a felhasználó státusza, hogy látóként vagy nem látóként használja valaki a készülékét. Listás és szabadszavas keresés alapján választható ki a telephely vagy campus, az épületet és az iroda/előadó/gyakorlati terem/tanszék. Választható szöveges és hangos információ: az épületről, a lépcsőkről, liftről, a folyosókról, a szobák elhelyezkedéséről, a közösségi és szociális helyiségekről; mindenek előtt az akadályokról, amelyek egy nem látó számára veszélyt jelentenek.

 

Gyakran ismételt kérdések:

Honnan lehet letölteni az appot?
A Hangmap Unideb és Hangos térkép névvel elérhető a Google Play-ben és az Apple Store-ban.

Kell valamilyen eszköz az app használatához?
A HangMap a Debreceni Egyetem nyilvános wifi hálózatán ingyenesen elérhető, csupán a saját okostelefonunkra van szükség.

Ingyenes az alkalmazás?
Igen, a HangMap mindenki számára ingyenesen letölthető, és a frissítések is mindig ingyenesen jutnak majd el a felhasználókhoz.

Kik használhatják a HangMap Unideb alkalmazást?
Az appot a Debreceni Egyetem nem látó hallgatói számára fejlesztettük ki, akadálymentesítés címén. A projekt keretében azonban az alkalmazást úgy bővítettük, hogy a Klinikák betegei is tudják használni, sőt a látóknak egy külön navigációs felületet hoztunk létre.

Mekkora helyet foglal a HangMap?
Az alkalmazás mindig csak annak az épületnek a szöveges és hangos tartalmát tölti le, amelyet a felhasználó éppen szükségesnek tart, így viszonylag kicsi, 25-30 megabyte.

Mit tehetek, ha a navigáció során pontatlanságot vagy változást tapasztalok?
Az app tartalmaz egy „Pontosítás” gombot, amelyen keresztül, egy e-mailt küldve jelezheti, hol kell javítani az alkalmazás adatain.

Gyakran használt útvonalat hogyan tudok elmenteni?
A „Kedvencek” menüpont erre ad lehetőséget: amennyiben valamelyik navigációs célt máskor is fel szeretné keresni, adja hozzá a kedvencekhez és később már ebből a listából választhatja ki a kívánt utat.

Hol állíthatom be, hogy milyen státuszban szeretném használni az alkalmazást?
Rögtön a nyitóoldalon található a beállítás fogaskerék ikonja, ide kattintva adható meg, hogy a Hangmap Unideb alkalmazást hallgatóként vagy betegként, látóként vagy nem látóként szeretné valaki használni.

 

Kapcsolat:

Hírnök Press Kommunikáció
hirnokpress@gmail.com
info@hangmap.hu
Dr. Faragó László
Tel: +3630 9401724

Impresszum:

HÍRNÖK PRESS KOMMUNIKÁCIÓ
7400 Kaposvár, Honvéd u. 1/A.
Tel: 3630/9401-724
Cg:1406300759
Adószám: 25226438-2-14
hirnokpress@gmail.com
info@hangmap.hu